Місто Токай розташований на півночі Угорщини, на березі Тиси, в мальовничому районі Боршод-Абауй-Земплен. Всесвітня організація ЮНЕСКО внесла цей регіон в список об’єктів всесвітньої спадщини.

Місто є центром регіону виноробства Токай-Хедьялья, в якому виробляють відоме вино з білого винограду з однойменною назвою.

Історія свідчить, що виготовленням вина на цих землях почали займатися з часів імской Імперії. Місцеве населення не втратило старовинних традицій і продовжують займатися тим же, чим займалися їхні предки. В даний час тут виготовляються понад тисячу винних сортів.

Найпопулярнішими з них є Харшевелю, МУШКОТАЙ, Асу та Саморідня. Вся токайська економіка грунтується, зрозуміло, на виробництві спиртного. У Токаї велика частина будинків – одноповерхові, але його називають містом багатоповерхівок. Основними міськими поверхами вважаються винні підземні льохи, протяжність яких перевищує 40 кілометрів.

Токай – дуже гарне місто, улюблений сонцем і влагой. Складивается враження, що по токайським пагорбах гуляти можна вічно. Щороку в жовтні тут проводяться заходи з нагоди Дня врожаю, Свята вина, що збирають тут туристів з усього світу.

Також в Токаї розташовані пам’ятники архітектури – замок зі скульптурою божества виноробства Вакха, побудований в стилі бароко, і найдавніший трактир, в якому можна скуштувати національні угорські страви.