Приготувати смачну, тонку і хрустку піцу мріє, напевно, кожна господиня, вибираючи рецепт з найрізноманітнішого асортименту. Звичайно, можна скористатися і доставкою, але домашня піца незрівнянно смачніше.

Однак варто поставитися до так званим італійським піццам, з невеликою часткою скепсису. Якщо це блюдо готується людиною, не народженою італійцем, що не впитавшим всі тонкощі і особливості італійської кухні, культури цієї дивовижної країни, назвати своє кулінарний виріб «піцою» – заява досить сміливе.

Пропонований рецепт піци не претендує на оригінальність, але відрізняється високою якістю і дуже вишуканим смаком. Від нього можна відштовхуватися, доповнюючи компоненти страви і фантазуючи, згідно своїми кулінарним пристрастям.

Отже, якщо ви не хочете замовляти піцу тут http: //www.мілано63.рф/ , а віддаєте перевагу готувати самостійно. беремо:

500 грамів борошна;
два жовтки;
300 мл кефіру;
дві ложки дріжджів;
дві ложки маслічка оливкового;
майонезу – грамів 100;
крохмалю – 50 грамів;
кетчупу гострого 100 г;
дві головки цибулі;
чотири солоненьке огірочка (можна і більше);
штук п’ять помідорів;
салямі 100 г;
грам 300 сиру (можна і більше);
1/2 ложки цукру, сіль;
оливки (за бажанням).

Тісто для піци

Готується тісто дуже просто. У стаканчик всипати дріжджі, додати цукор і трохи тепленькою води. Через короткий час дріжджі піднімуться «шапкою».

У чашку всипати борошно (обов’язково просіяне) і, зробивши в серединці поглиблення, помістити в нього жовтки, не забуваючи додати сіль. Почати розмішувати борошно з жовтками, вливаючи до них тепленький кефір. Коли маса придбає напіврідку консистенцію, влити дріжджі і оливкове масло.

Далі слід заміс. Місити необхідно хвилин п’ятнадцять, щоб отримати м’яке, еластичне і дуже приємне на відчуття тісто. Готове тісто накрити плівкою, рушничком і поставити в тепло. Через нетривалий час об’єм тіста збільшиться приблизно вдвічі (тричі його слід обмять, щоб позбавити від вуглекислого газу).

Як приготувати начинку: ковбаску, помідорчики і огірочки нарізати тонкими часточками (або іншим способом на свій розсуд). Цибулю нарізати також тонко півкільцями. Сир натерти. Майонез і кетчуп змішати єдиної масою.

Як готується піца:

тісто розкачати двома тонкими кругами, утворивши бортики;
поверхні розкачане тісто гарненько змастити приготованою сумішшю кетчупу та майонезу, після чого помістити хвилин на п’ять у духовку (120 ° C);
витягти кола тесту з духовки і розкласти на них начинку: рівномірно розмістити огірочки, між ними помідорчики, ковбаску і оливки. Всю начинку засипати сиром;
припорошити деко крохмалем, на який викласти піцу і відправити її знову в духовку хвилин на сорок (150 ° C).
В якості начинки для піци можна застосовувати все, що є під руками. Компоненти начинки можна доповнювати, вибравши ще що-небудь з улюблених продуктів, «покопавшись» в холодильнику. Дуже смачною виходить піца з яловичим язичком, з м’ясним фаршем або з беконом.