порядок оформления туристической визы в польшуРішення відпочити від буденності і трудових буднів в Польщі є одним з найбільш оптимальних. Тут відмінний сервіс в готелях і маса пам’яток, які варто відвідати. Для в’їзду на територію країни вам знадобиться польська віза.

Для всіх жителів країн СНД оформляється шенгенська віза, так як Польща з грудня 2007 року стала повноцінним членом ЄС. Для самостійного оформлення слід відвідати консульство Польщі в Москві або його представництві в іншому місті.

Розглянемо обов’язкові послідовні кроки отримання даного документа для перетину кордону:

1. Анкета. На сайті консульства в електронному вигляді заповнюєте і відправляєте свої дані. Анкеті присвоюється спеціальний код. Потім бланки анкет роздруковуються і на строго визначеному місці приклеюється фото 3,5 на 4,5 см (фотографія повинна бути максимум 6-місячної давності). Всі 4 листа завіряються особистим підписом. До анкети підкріплюється документ, який підтверджує мету перебування в країні (можна прикласти квитанцію про оплату туру).

2. Підготовка документів. Для подорожі знадобиться закордонний паспорт, термін дії якого більше трьох місяців з дати закінчення поїздки. З нього ви знімаєте копію сторінки з фотографією. Якщо закордонний паспорт не перший, то з попереднього беруться копії шенгенських і польських віз.

Для безпеки відпочиваючого потрібне підтвердження фінансової забезпеченості – довідка про доходи (зазвичай за півроку) з місця роботи або податкової інспекції для індивідуальних підприємців. Друкується вона на фірмовому бланку і завіряється гербовою печаткою. Також необхідно взяти банківську виписку, що підтверджує наявність достатньої кількості грошей для перебування за кордоном (платіжна карта, кредитна карта, рахунок, дорожні чеки).

Одним з найважливіших умов отримання візи є наявність або оплата квитків. В якості підтвердження ви зобов’язані зробити копії проїзних документів (авіа, залізниця, автобус). Теж стосується даних про броні в готелі з оплатою.

3. Медична страховка. Сума страховки на кожну людину не повинна бути менше 30 тисяч євро. Термін її дію покриває час перебування в Польщі.

4. У разі самостійного подорожі (без турфірми) необхідно буде надати детальний план поїздки, розписаний по днях. Також потрібно буде надати листи з готелів про мінімум 50% оплаті проживання.