шенгенська віза. особливості та правила оформленняЛіто – чудовий час для відпочинку, особливо в тому випадку, коли є можливість вибратися із задушливого міста і відправитися в захоплюючу подорож.

Здорово, що сьогодні немає ніяких бар’єрів для виїзду з країни, завжди є можливість відкрити необхідну візу і відправитися пізнавати особливості закордонної культури. Нашим співвітчизникам полюбилися курорти Азії, які залучають своїм «все включено», але не залишаються без уваги і красиві куточки Європи.

Європа – прекрасне місце для відпочинку. Високий рівень культури, чудовий сервіс, красиві пейзажі… Все це, безумовно, припаде до душі будь-якому туристу. Єдине, що відштовхує від туру в розвинену частину нашого материка – це оформлення шенгенської візи.

Потрібно сказати, що шенгенська віза до Франції мало чим відрізняється від свого аналога в будь-яку іншу країну, що входить в шенгенську угоду. Тому оформити візу можна в будь-якому посольстві, що дуже зручно. Крім цього, головною зручністю є те, що одна віза дозволить вільно переміщатися по всіх країнах шенгену, при цьому не виникне необхідності прикордонного контролю. Такий варіант уможливлює організацію справжнього туру по Європі, що часто практикується багатьма нашими співвітчизниками.

Важливо відзначити, що, незважаючи на те, що віза діє у всіх країнах угоди, тут є одне обмеження, яке носить назву «правило першого в’їзду». Це обмеження зводиться до того, що оформляти документи буде необхідно в посольстві тієї країни, куди турист вирушить в першу чергу.

Так, наприклад, для виключення необхідності самостійної поїздки в посольство (що часто буває проблематичним для нестоличних жителів) часто проводиться оформлення шенгенської візи до Німеччини, яке можна здійснити через представника турагентства.

Деякі країни, зокрема Чехія та більшість країн угоди, вимагають обов’язкової присутності туриста в посольстві при оформленні документації.

Для оформлення візи необхідно заповнити анкету, надати власне фото, копію паспорта. Для відкриття дверей в Євросоюз головним стає підтвердження своєї платоспроможності. Тут потрібно довідку з місця роботи, виписка з банківського рахунку про доходи за останні шість місяців, також потрібна буде копія трудової книжки.

Крім цього, можуть знадобитися документи на машину, об’єкти нерухомості і так далі. У деяких випадках потрібно додатковий перелік документів, часто цього вимагає термінова віза в Італію. Але про всі доповнення та нюансах зможуть проконсультувати співробітники консульства.