online casino malaysia

Нейтральний смак яєць люди намагаються зробити більш оригінальним, експериментуючи з різними добавками: від пікантних маринованих овочів до специфічних прянощів. І практично у кожної людини, яка хоча б зрідка готує, є «власний» рецепт яєчні або омлету з будь-якими наповнювачами, в ролі яких можуть виступати найрізноманітніші продукти. Якщо прислухатися до дієтологів, то яйця можна поєднувати з зеленими і листяними овочами, а також некрахмальние овочами.

Як їдять яйця в різних країнах?

Однак кухарі, які оцінюють блюдо з точки зору смаку, стверджують, що курячі яйця чудові в тандемі з рибою, м’ясом, морепродуктами, горіхами, хлібом, крупами, бобовими та різними молочними продуктами. Також можна експериментувати і з способами приготування: від обсмажування до копчення. Головне, не використовувати при цьому мікрохвильову піч – неочищені яйця в ній дійсно вибухають.

Блюдо з додаванням яєць

Ще одна перевага яєчних страв полягає в тому, що їх можна приготувати дуже швидко. Можливо, саме тому страви з курячих яєць особливо популярні на сніданок. Такий білковий сніданок відмінно насичує, дає сили на цілий день, допомагає скоротити кількість споживаної їжі.

Раніше вважалося, що яйця – висококалорійний продукт, але це не так: в одному яйці міститься всього лише 70 калорій, зате в ньому ж є 13 основних вітамінів і мінералів. Свою нинішню популярність в якості продукту для сніданку курячі яйця почали завойовувати в кінці XIX століття.

Саме в цей час в вікторіанської Англії з’явилася традиція подавати яйця до ранкового прийому їжі. Незалежно від того, які ще страви були включені в меню, щоранку в будь-якому благородній будинку на столі обов’язково з’являлося свіже яйце на красивою підставці. На початку 1990-х ситуація змінилася: медики хором заявили про високий вміст холестерину в жовтках. Правда, трохи пізніше лікарі передумали і уточнили, що міститься в жовтках холестерин, можливо, не дуже впливає на рівень присутності цієї речовини в організмі людини, після чого борці за здорове харчування трохи заспокоїлися. Сьогодні різні страви з курячих яєць – як і раніше один з найпопулярніших варіантів сніданку.

Перш за все, це різні яєчні (від традиційної яєчні до специфічного польського молфонкюха) і омлети у всіх їхніх варіаціях: від напівзабутої російської Драч до японського ому-райсу, «крутого» рисом і морепродуктами. А ось класичний французький омлет – це всього лише злегка збиті яйця, без додавання борошна і молока. Ще одне просте і дуже смачна страва – яйця-пашот. Його готують з розбитих яєць, які поміщають в киплячу воду – такий метод називають «поширования». В результаті виходить м’який кремоподібний жовток, оповитий «пелюстками» білка.

Яйця-пашот чомусь вважають традиційним французьким блюдом, хоча історики стверджують, що в Середні століття вся Європа розважалася варінням яєць без шкаралупи. Підсумок був вельми забавним, адже їли в ті часи руками. Втім, яйця-пашот можна додавати в суп або викладати на шматок хліба – в останньому випадку вийдуть «Яйця-Бенедикт».
блюдо з яєць

Ця страва являє собою звичайний бутерброд з яйцями-пашот і голландським соусом. За легендою, його придумав брокер Лемюель Бенедикт. В інтерв’ю журналу «Нью-Йоркер» в 1942 році він стверджував, що дуже давно, в 1894 році, в один із днів мучився сильним похміллям і в пошуках ліків забрів в Waldorf Hotel. Там він прислухався до організму і замовив «тости з маслом, вареними яйцями, беконом і голландським соусом». Метрдотель ресторану Оскар Тщірке був вражений таким вибором, але, спробувавши блюдо, ввів його в меню сніданків і обідів, замінивши тости з шинкою на ароматну англійську булочку з беконом. Прості і нехитрі «Яйця-Бенедикт» знаходять шанувальників і сьогодні: американська кіноактриса Кемерон Діас зізналася, що «Яйця-Бенедикт» – одне з найсмачніших страв, які вона їла у Франції.

Хоча прихильники наукового підходу до кулінарії і принципу роздільного харчування стверджують, що поєднання варених яєць і хліба не зовсім вдале, така комбінація – одна з найпопулярніших і улюблених. Причому вона зберігається навіть в салатах. Можна привести в приклад відому класику – салат «Цезар», в якому курячі або перепелині яйця є сусідами з шматочками грінок. Також частими кулінарними «сусідами» курячих яєць по салатам є бекон і дрібно нарізана курятина. Вельми доречно додавати і різні овочі, салатні листя, наприклад, кучерявий і гіркуватий фризі.

Блюдо зі смажених яєць

У більшості рецептів, в тих же яйцях-пашот або Бенедикт, головна вимога до вихідного продукту – свіжість. Однак для цього правила є цікавий виняток, який в Китаї називають «тисячолітніми яйцями». Для приготування страви яйця обмазують сумішшю з води, чаю, поташу, кухонної солі, дубової золи і закопують в неглибоку ямку. В землі їх витримують, правда, не тисячу років, а всього лише три місяці, по закінченню яких яйця тверднуть, темніють і набувають пікантний аромат і смак.

Крім цього, вигадливі китайські кулінари подарували людству ще одне оригінальне яєчне блюдо – «мармурові яйця». Готують його так: відкривши яйця, їх охолоджують, а після, розбивши, але не знявши шкаралупу, поміщають в воду з пуером, бадьяном, кардамоном і варять півтори години. «Мармурові яйця», які мають коричневий колір і схожу на мармур текстуру, найкраще подавати з тайським рибним соусом, Також вони можуть бути непоганий закускою, наприклад, до віскі.

До слова, алкогольні та безалкогольні напої є широкою сферою застосування курячих яєць. Можна згадати напій з поетичною назвою «гоголь-моголь» – його готують на основі збитого яйця і цукру. Також в нього додають вино зі спеціями, мед і різні фруктові або ягідні сиропи. Кажуть, гоголь-моголь відмінно допомагає впоратися з кашлем. З цією властивістю пов’язана і одна з версій походження напою: згідно з легендою, гоголь-моголь придумав один кантор на прізвище Гогель, який одного разу втратив голос і не міг співати. Що цікаво, жив Гогель в Могильові.