Багато хто не уявляє собі ранок без чашечки ароматної і кави, що бадьорить. Інших цей напій супроводжує весь день, допомагає зняти стрес, впоратися з високими робочими навантаженнями. Якій каві віддати перевагу і як її правильно вибрати?

Як вибрати якісну каву

Вирішивши дозволити собі горнятко кави, потрібно вибрати спосіб його приготування. Найкращий варіант, звичайно ж, свіжозварена мелена кава. Цей спосіб приготування найбільш тривалий і трудомісткий, але смак і аромат такого напою коштують витрачених зусиль. Для його приготування купуємо смажену каву в зернах: http://cafeboutique.ua/kofe/. Вважається, що найкращу каву в зернах виготовляють в Гватемалі, на Ямайці та в Ефіопії. Тому перш ніж купити каву в зернах, рекомендується уважно вивчити інформацію, розміщену на етикетці. На ній повинні бути вказані не тільки відомості про країну виробника, а й конкретний регіон і плантація, на яких вирощувалися кавові зерна.

З усього розмаїття видів кавових дерев найпопулярнішими стали Робуста та Арабіка. Для справжніх цінителів тонкощів смаку виробники, зрозуміло, пропонують набагато більше сортів. Ще більше різноманітності створює додавання до кави штучних ароматизаторів.

Якщо возитися з перемелюванням кави не хочеться, можна купити вже мелену смажену каву.
При покупці потрібно враховувати, що при зберіганні аромат кави випаровується, тому краще купувати невелику кількість кави і в міру необхідності замінювати її свіжою. З цієї ж причини потрібно уважно перевіряти герметичність вакуумної упаковки з кавою. Пачка повинна бути твердою на дотик, без м’яких участків. Для отримання хорошого напою потрібно правильно вибрати помел кави. Не можна сказати що помел чим дрібніше, тим краще.

Розмір частинок кавових зерен повинен підходити під спосіб приготування

  • Грубий помел підійде для кавоварок з високим тиском.
  • Середній помел – найкращий для кавоварок крапельного типу, в яких занадто дрібний помел кави ризикує потрапити в готовий напій.
  • Дрібно перемелений помел підходить для заварювання в турці або в чашці.

Якщо зерна роздроблені на шматочки, ламані, то вони без сумніву не підійдуть для справжнього ароматного напою. Беріть упаковку кави тільки з цільним зерном. Досить часто зараз у кавовій упаковці є невеликі прозорі «віконечка», які дозволяють оцінити якість зерна за зовнішнім виглядом.

Найсмачніша кава вийде, якщо перемолоти кавові зерна безпосередньо перед приготуванням!

Джерело: http://cafeboutique.ua/